Хамес Родригес все по-рядко намира място в състава на Реал Мадрид. Колумбийският футболист съвсем загуби доверието на старши треньора Зинедин Зидан, който изобщо не разчита на него в най-важните мачове на „белия балет“.

Според вестник „Marca“, Реал Мадрид със сигурност ще продаде 24-годишния футболист след края на настоящия сезон.

Изданието откроява и пет причини Реал Мадрид да продаде Хамес:

1. Спад в представянето – Хамес Родригес се представя много по-слабо в сравнение с миналия сезон и не може да отговори на очакванията към него. Ако Реал Мадрид иска да си върне част от инвестициите в колумбийския футболист, трябва да се опита да го пласира на трансферния пазар още това лято.

2. Скандалите извън терена – Хамес се забърква в изключително много скандали през последните месеци, а нощният му живот стана централна тема на разговор. Повече се коментира кои заведения е посетил футболистът, отколкото изявите му на терена.

3. Претенции за по-висока заплата – Преди няколко месеца агентът на футболиста Жорже Мендеш влезе в контакт с ръководството на Реал Мадрид, за да иска подобрение на финансовите условия по договора на Хамес.

4. Феновете на Реал Мадрид – Привържениците на отбора не пропускат да демонстрират във всеки един мач своето отношение към Хамес, като бурно го освиркват.

5. Интересът към Хамес – Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Челси проявяват интерес към колумбиеца и Реал Мадрид трябва да се възползва от момента.