Един мач, който значи всичко за Реал Мадрид и Атлетико Мадрид. Това предстои тази вечер в Милано, когато на "Сан Сиро" е време за големия финал в Шампионска лига, противопоставящ двата клуба от испанската столица.

Преди 2 години отново финалистите бяха същите, а сега Атлетико е жаден за реванш.

24 май 2014 година е датата, която остана завинаги в историята на "белия балет", тъй като на нея Реал завоюва Десетата. Датата ще остане завинаги и болезнено в сърцата на феновете на Атлетико Мадрид, които виждаха отбора си победител преди в добавеното време Серхио Рамос да вкара мача в продължения, в които вече Реал нямаше спирка.

Диего Симеоне изпита голямото разочарование тогава, но това само амбицира аржентинецът да изгради още по-добър отбор и ето, че 2 години по-късно той отново има шанс да изкачи Атлетико на върха. "Само победата ме задоволява сега", призна Симеоне, който може да се превърне в треньора, донесъл първа европейска купа за "дюшекчиите".

Неговият колега Зинедин Зидан обаче има други планове и на свой ред иска да постигне най-големия връх в европейския клубен футбол още в първите си месеци начело на Реал.

Голямата новина в лагера на Реал е, че суперзвездата на тима Кристиано Роналдо е възстановен от контузията си и ще стартира като титуляр. Единственият проблем пред Зизу е травмата на Рафаел Варан, който е аут от сметките. Симеоне пък може да разчита на всичко най-добро като най-вероятно Гризман и Торес ще опитат да създадат кошмари на "бялата" защита.

Двата тима от Мадрид не успяха да се преборят с Барселона в Примера и триумф на "Сан Сиро" би придал съвсем различен вид на сезона на победителя.

Атлетико стигна до финала след епични битки с Байерн Мюнхен на полуфиналите, в които скъпоценният гол на "Алианц Арена" за 1:2 даде нужното предимство на "дюшекчиите". Тимът на Симеоне всъщност можеше да отпадне още на осминафиналите, когато отстрани ПСВ Айндховен след дузпи. След това пък последва триумф над Барселона.

Реал също имаше своите трудни моменти в елиминационната фаза. Те дойдоха на четвъртфиналите, когато след 0:2 срещу Волфсбург в Германия "кралския клуб" стигна до победа с 3:0 на реванша и трепереше до последно. Преди това бе отстранен Рома с общ резултат 4:0, а на полуфиналите само един гол за 180 минути раздели мадричани и Манчестър Сити.

Големият финал е от 21,45 часа като всичко от него може да следите в Gong.bg, както и на честотите на Дарик радио.

Предполагаеми състави:
Реал Мадрид: Навас; Карвахал, Пепе, Рамос, Марсело; Каземиро, Кроос, Модрич; Бейл, Бензема, Роналдо.
Атлетико Мадрид: Облак; Хуанфран, Годин, Хименес, Филипе Луис; Коке, Габи, Фернандес, Нигес; Гризман, Торес.

 

Ники Александров, специален пратеник на Gong.bg в Милано