Реал Мадрид спечели третото място на приятелския турнир Ауди къп в Мюнхен, след като победи с 5:3 Фенербахче. Двубоят в баварската столица се превърна в истински голов празник, а ако не бяха серията пропуски и пред двете врати, спокойно можеше да паднат и двуцифрен брой голове.

Особено запомнящ се ще е този мач за бившия футболист на Левски Гари Родригес, който вече носи екипа на турския гранд. Националът на Кабо Верде се разписа в мрежата на 13-кратния европейски клубен шампион, като с попадението си откри резултата в 6-та минута. Реал обаче изравни скоро след това чрез Карим Бензема.

Французинът заби втория си гол в мача в 27-мата минута за пълния обрат на "белите", но Фенербахче изравни в 35-ата минута чрез Набил Дирар, което бе и последният гол за първата част, а тя предложи страхотно зрелище на зрителите.

Още в началото на втората обаче Бензема оформи хеттрика си с глава след центриране на Лукас. В 59-ата минута дойде и най-красивият момент в мача, след като Озан Туфан изравни за 3:3 с удар от около 30 метра.

До края на мача бяха извършени множество смени, а Реал определено бе много по-опасният отбор. Това даде резултат и в 62-рата минута Начо реализира за 4:3. Крайното 5:3 бе оформено от Мариано Диас в 80-ата минута.

Бившият играч на Олимпик Лион имаше още поне две отлични възможности за нов гол в последните 10 минути, но бе спрян от вратаря на "фенерите" Алтай Байъндър. Във финала на тази надпревара ще се срещнат домакинътБайерн и английският Тотнъм.