Защитникът от германския национален тим Антонио Рюдигер повтори призива си за връщане на съотборника си в Реал Мадрид в държавния състав преди наближаващото Европейско първенство, на което Германия ще бъде домакин през настоящата година.

Рюдигер заяви в интервю за списание "Кикер", че според него "мнозина споделят мнението ми".

"Това е домакинско Европейско първенство и искаме да видим най-добрите играчи. В този момент виждам Тони като един от най-добрите германски футболисти, защото той е също така един от най-добрите играчи в Реал Мадрид", коментира още Рюдигер.

"Говорим за играч, който е тук в Реал от 10 години и все още предизвиква страхотен респект. Трябва да си заслужиш това, така че за мен е голямо постижение", добави той.

34-годишният полузащитник Тони Кроос спечели Мондиал 2014 с отбора на Германия, но се отказа от националния тим след Евро 2021 след 106 мача за държавния състав.

30-годишният Антонио Рюдигер за първи път повдигна темата през декември, но заяви, че не знае дали самият Кроос се интересува от евентуално завръщане. "Той сам ще вземе решение", каза защитникът.

Идеята му предизвика голям дебат, а националният селекционер Юлиан Нагелсман също бе попитан за мнение, а бившият национал и настоят телевизионен коментатор Лотар Матеус заяви, че не е необходимо връщане на Тони Кроос в тима, защото има достатъчно полузащитници.

"Стоя зад думите си на 100 процента", отговори на тези думи Рюдигер и добави, че Германия трябва да се представи на ниво на предстоящото Европейско първенство след лошите резултати напоследък: "Последните няколко турнира и двата последни мача не бяха добри и затова чувстваме вина."/ БТА