Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти заяви, че "да се страхуваш не е лошо чувство" преди неделния сблъсък в Ла Лига срещу вечния съперник Барселона.

Анчелоти подготвя отбора си за първото Ел Класико в Ла Лига с привърженици от началото на пандемията от КОВИД-19, като се очаква 99 хиляди фенове да бъдат на стадион "Камп Ноу".

"Ако не се страхувате, ще се сблъскате с лъв, който си мисли, че е котка. Това не е начинът да го направим. Трябва да сме готови и да сме наясно с кого се срещаме. Страхът не е лошо нещо. Страхът може да има положителен ефект в тима", каза Анчелоти на пресконференция.
Това ще бъде първата среща в Ла Лига между Барса и Реал, откакто Лионел Меси напусна каталунците, за да се присъедини към Пари Сен Жермен през август.

Анчелоти добави, че вълнението нараства преди мача, въпреки че двубоят няма да бъде украсен от звезди като Меси и Кристиано Роналдо, който напусна Реал през 2018 година. "Преживях Ел Класико с Меси и Роналдо и мога да гарантирам, че се чувствам точно както преди", каза Анчелоти, който беше начело на Реал от 2013 до 2015 година.

"Клубовете са по-големи от играчите, които играят за тях. Реал Мадрид и Барселона са съществували преди Кристиано, Меси и Серхио Рамос и ще бъдат тук, след като ни няма. Това е специален мач и винаги ще бъде заради историята на тези клубове", добави мениджърът. Реал спечели последните си три срещи срещу Барса, който нямаше нито една над съперниците си от 2019 година. Анчелоти все още няма победа на "Камп Ноу" в кариерата си.

Италианецът ще има на разположение Еден Азар и Дани Карвахал след контузии, но той не е сигурен дали те ще започнат като титуляри. "Те са готови да помогнат и утре ще видим как", каза той.