Серхио Рамос е една от големите икони на Реал Мадрид. Централният защитник е обичан и боготворен от феновете и всички се надяват, че испанецът ще остане в „кралския клуб“. Ситуацията към момента обаче изглежда неясна, тъй като Рамос и босът на Реал Флорентино Перес не могат да постигнат споразумение за нов контракт. Договорът на играча с „белия балет“ изтича през лятото и според много слухове, той е готов да търси своето ново предизвикателство.

Подобно мнение изказа и легендата на Барселона  Ривалдо. Легендарният нападател от миналото смята, че Серхио Рамос ще напусне Реал, за да опита нещо ново в края на кариерата си.

„Рамос е истинска легенда за Реал, но си личи, че в този момент нещата не се получават. Серхио ще има достатъчно време да помисли, тъй като както добре знаете, той е контузен. Извън терена е друго и Рамос може да разсъждава на спокойствие. Моето мнение е, че колкото и да го обичат феновете, той ще напусне в края на сезона. Явно не успяват с Флорентино Перес да намерят общ език, а прекрасно знаем, че интерес към толкова класен футболист има от най-големите отбори. Мисля, че развръзката е близо и от новата кампания Серхио Рамос ще играе за друг голям клуб“, сподели бразилецът.