Легендарният италиански треньор Фабио Капело обвини футболистите на Реал Мадрид за прекалено агресивната им игра спрямо звездата на Барселона Лионел Меси. В коментара си за Скай Спортс Италия бившият наставник на Кралския клуб изрази възмущението си от опитите на играчите в бели екипи да наранят аржентинеца. Именно "десетката" на каталунците бе с основна заслуга за вчерашната победа на своя тим с 3:2 на „Сантяго Бернабеу”, реализирайки две от попаденията.

Реал Мадрид обжалва червения картон на Рамос

Аржентинецът изигра страхотен мач, въпреки че многократно бе атакуван много агресивно от противниковите играчи. В един от тези случаи – в 77-ата минута за грубо нарушение срещу него главният съдия показа директен червен картон на капитана на „белите” Серхио Рамос. През първата част пък левият бранител на Реал Марсело удари с лакът Меси в лицето, но това остана незабелязано от съдийската бригада.

Грешникът Рамос обвини Пике за червения си картон

„За всички е видно, че всеки път, когато Ел Класико се играе на Бернабеу, противниковите играчи се опитват да наранят Меси. Това се случва всеки път и винаги се наказва с червен картон. Просто погледнете влизането на Рамос! Погледнете го! Престъпно влизане. Абсолютно нарушение. Изгонването бе напълно правилно”, заяви Капело./БГНЕС