Спечелилият почти всичко във футбола Тони Кроос също коментира решението на сънародника си Юрген Клоп да се оттегли от мениджърския пост в Ливърпул след края на сезона. През годините германският треньор е бил спряган за редица клубни отбори, както и за националния тим на Германия.

“Поздравления за този, който успее да подпише с Клоп”, заяви халфът на Реал Мадрид в подкаста “Einfach Mal Luppen”, в който участва заедно с брат си Феликс.

“Юрген заслужава сам да направи своя избор. Той е интелигентен човек, който осъзнава случващото се. Като фенове на германския футбол ние можем само да се надяваме, че в някакъв момент ще успеем да го убедим да заеме някакъв пост в Германия. Това искаме от много години насам. Ако той смята, че сега е времето за това, то тогава това е отлично.”

“Клоп работеше в чужбина. Проучванията показват, че в момента той е най-популярният треньор сред германците. Мисля, че същото важи и за Англия. А това означава много. Дори това признание, на което той се радва в Англия, не е достатъчно да опише какво е постигнал там. За феновете на Ливърпул и всички останали Клоп е синоним на лоялност, всеотдайност, любов към клуба и успех. Сега вече той е легенда в Германия, в Ливърпул и в Англия”, каза още Кроос.