Бившият топрефер от Ла Лига - Антонио Матеу Лаос, който е спряган за бъдещ шеф на съдиите в Испания, също коментира грешката на Хесус Гил Масано в скандалния мач между Реал Мадрид и Валенсия (2:2). Той свири последния съдийски сигнал, когато топката се центрираше към Джуд Белингам, който я вкара във вратата на "прилепите", но голът не беше зачетен, а англичанинът получи червен картон за протестите си.
 
"Притеснен съм, че арбитър като Хил Мансано, който има 11-годишен опит, допуска толкова сериозна грешка. Случилото се е системна грешка, която е проява на небрежност, спомнете си мача във Валядолид миналия сезон. Става въпрос на тотална концепция, непознаване на играта. Това показва, че е налице прекалено голямо его. 
 
Сравнете добавеното време през първото полувреме, което беше пет минути с три гола, със второто полувреме и 7 минути продължение при тежката травма, намесата на ВАР при дузпата и многото смени.
 
Ако сега не се беше вдигнал шум, от Техническата комисия на съдиите щяха да кажат, че реферът е показал отлично познание на правилата”, заяви Лаос в ефира на радио Cadena COPE. Той сложи край на впечатляващата си кариера от над 350 мача след края на миналия сезон. Матеу Лаос е ръководил срещи на най-високо ниво - световни и европейски първенства, както и Шампионска лига.