Не само феновете на ПСЖ и Реал Мадрид не са наясно с бъдещето на Мбапе, който вече е на 25 години. Името на Ерлинг Халанд все още е там и все повече се свързва с "белия балет". Норвежецът, който сега е щастлив в Манчестър Сити, никога не е изпускал от поглед възможността да играе за Реал Мадрид, с когото се е познавал преди да отиде във Висшата лига. И той е наясно, че с Мбапе в Мадрид възможностите му са значително намалени.

Не толкова заради възможността за трансфер, тъй като клаузата, която му позволява да напусне Сити за друг клуб, който не е от Англия, е достъпна, а защото той предполага, че за Реал Мадрид ще бъде невъзможно да поддържа две галактически заплати и да спазва с финансовия контрол на Лигата и УЕФА.

Това е въпросът, който е задаван отново и отново от хората около норвежеца, когато се повдига възможността да подпише с Мадрид. „Може ли белият клуб да плати заплатите на Мбапе и Ерлинг едновременно?“  Халанд може да напусне Сити това лято, като активира клаузата, която го освобождава, но той е във Висшата лига само от два сезона, отборът печели всичко и той е главният герой и все още изглежда рано за смяна на обстановката. Освен това, въпреки че това не е клауза, която е записана в договора му, нападателят тясно обвързва бъдещето си с това на Гуардиола.

Както AS предава, Манчестър Сити вече е предприел стъпки, за да се опита да поднови договора на нападателя, който има договор до 2027 г. Освен това околните предпочитат да изчакат да видят какво най-накрая ще се случи между Реал Мадрид и Мбапе. По същия начин, ако французинът в крайна сметка подпише с Мадрид това лято, Халанд разбира, че има повече смисъл да се говори за това подновяване със Сити. Нещо, което в никакъв случай няма да се случи преди следващото лято.

Способността за преговори на Рафаела Пимиента, представител на Халанд, е известна в целия футболен свят. Именно тя измисли много изгоден договор за футболиста при подписването му със Сити. В него има клауза, която позволява на играча да напусне от лятото на 2024 г. срещу сума пари, достъпна за клубове, които не са във Висшата лига. Тази цифра също намалява с годините.