Реал Мадрид победи убедително с 4:0 Жирона в мач за върха в Ла Лига и не остави никакво съмнение кой е по-добрият отбор в Испания.  Авансът на "лос бланкос" на първото място вече е 5 точки и титлата изглежда все по-близо, въпреки че до края остават още доста мачове. Страхотен двубой изиграха перлите на "кралете" Винисиус и Белингам. Бразилецът се отчете с гол и три асистенции, а англичанинът вкара две попадения. 
 
Още в 6-ата минута Винисиус Жуниор изведе домакините напред с фантастичен удар извън наказателното поле. Джуд Белингам удвои в 36-ата минута след асистенция на Винисиус. Двамата бяха замесени и при третото попадение в 54-ата минута - удар на на бразилеца бе избит от вратаря Гасанига, но добавката на Белингам означаваше гол №16 за него от началото на сезона. Родриго (61) направи 4:0 след самостоятелен пробив, но асистенцията отново отиде на името на Винисиус, който открадна топката от съперника в средата на терена. В последната минута Хоселу изпусна да направи разгрома на Жирона още по-голям, пропускайки дузпа.  
 
 
Футболистите на Реал влязоха с настроение в мача и поведоха още в 6-ата минута с истински шедьовър на Винисиус Жуниор. Бразилецът получи на левия фланг, навлезе навътре към наказателното поле и с изумителен удар прати топката в далечния ъгъл на Гасанига - 1:0. 

Гостите отговориха с хубав изстрел на Довбик, който обаче бе блокиран. В 23-ата минута Феде Валверде изпълни отличен пряк свободен удар, но шутът по земя бе уловен от стража на Жирона. Пет минути по-късно Джуд Белингам притесни Карло Анчелоти, но след оказаната му медицинска помощ се завърна на терена и дори отправи опасен удар от дъгата на наказателното поле, който обаче профуча покрай вратата. 

В 36-ата минута гостите отново бяха поставени на колене. Винисиус Жуниор подаде към Джуд Белингам,  който се озова очи в очи с вратаря. Със страхотен финт прати на земята Гасанига и след това елегантно копна топката над него за 2:0.

Поредната комбинация между Белингам и Винисиус в добавеното време на първата част изведе бразилеца на стрелкова позиция, но този път диагоналният му шут по земя излезе в аут.

Второто полувреме започна с добра атака на гостите, а прострелното центриране отляво на Мигел Гутиерес бе избито от Лунин. Малко след това подаване на Савио бе избито с глава от Дани Карвахал, който и в този мач играе като централен защитник. В 50-ата минута Белингам за втори път поиска помощ от лекарския щаб, след като обърна левия си глезен в единоборство. 
 
Англичанинът не само се завърна в игра, но и отново се разписа четири минути по-късно. Винисиус "скри топката" на Ян Коуто и Ерик Гарсия отляво в наказателното поле и шутира от малък ъгъл. Ударът му би избит от вратаря, но при добавката Белингам не сгреши - 3:0.

Няколко минути по-късно Карло Анчелоти смени Белингам с цел да го запади за предстоящите мачове, а феновете на "Сантияго Бернабеу" го изпратиха на крака, скандирайки името му.

Доминацията на "лос бланкос" продължи и в 61-ата минута резултатът набъбна на 4:0. Винисиус открадна топката от съперника около централната линия на терена и пусна към Родриго, който пробяга почти 30 метра с топка в крака и сам завърши пробива си с хубав удар. 
 
Публиката за втори път се изправи на крака четвърт час преди края, когато героят Винисиус бе заменен от Арда Гюлер. До края мачът се доиграваше, а Реал пропусна да разгроми гостите след пропуски на резервите Фран Гарсия и Браим Диас. Най-големият обаче бе на Хосел, който уцели гредата от дузпа в 90-ата минута. 11-метровият наказателен удар бе отсъден за нарушение на Ян Коуто срещу Арда Гюлер, който влезе на мястото на Белингам. 
 
 
FT / РЕАЛ МАДРИД - ЖИРОНА 4:0
 
РЕАЛ МАДРИД: Лунин, Лукас Васкес, Чуамени, Карвахал, Менди, Валверде, Кроос, Камавинга, Белингам, Родриго, Винисиус

ЖИРОНА: Гасанига, Коуто, Ерик Гарсия, Хуанпе, Мигел, Иван Мартин, Алейкс Гарсия, Савио, Порту, Циганков, Довбик