Реал Мадрид се класира спокойно за 1/8-финалите за Купата на Краля, след като взе победата с 3:1 при гостуването на Унионистас Саламанка. Гарет Бейл откри резултата в 17-ата минута, а автогол на Гонгора удвои актива на „белия балет”. Браим Диас пък реализира третия гол, докато попадението за домакините бе дело на Ромеро.

Зинедин Зидан избра нападателно трио, оформено от Гарет Бейл, Карим Бензема и Винисиус Жуниор. Хамес Родригес се появи в средната линия на “белите”. Едер Милитао и Начо Ферандес пък бяха централната защитна двойка.
 
В началото на двубоя липсваха голови ситуации. Гостите от Мадрид по-често владееха топката и търсеха пространства пред вратата на съперника. Грешката от състава на Саламанка дойде в 17-ата минута. Защитник на домакините подаде към Гарет Бейл, който овладя на гърди и стреля. Получи се рикошет, след който топката влезе в мрежата - 0:1.
 
След попадението играта продължи да е бавна. Реал изглеждаше доволни от преднината си, а домакините трудно организираха нещо смислено.
 
Второто полувреме бе доста по-динамично. То започна с голям пропуск на Хамес Родригес. В 49-ата минута уелсецът Бейл центрира, а Винисиус отклони, Бензема не успя да достигне до топката, а Хамес беше сам на втора греда и не успя да преодолее вратаря. В 57-ата домакините изравниха. Марсело опита диагонален пас, Милитао не стигна до топката, Алваро Ромеро я пресече и я изпрати по превъзходен начин към сглобката за 1:1. Радостта на Саламанка трая доста кратко. В 62-ата Марсело центрира, топката мина между краката на Винисиус, Браим Диас едва не изпусна, а Гонгора сам вкара топката в мрежата си за 1:2. В 65-ата Алфонс Ареола спаси след опасен удар на Де ла Нава.
 
В 79-ата домакините бяха изключително близо до ново изравняване. След изпълнение на корнер защитата на "лос бланкос" изпусна Де ла Нава и той насочи с крак от седем метра. Вратарят Ареола плонжира и улови. В 85-ата Браим нацели страничната греда, а вратарят дори не помръдни при удара. Отбитата топка попадна у Лука Йович, който на свой ред уцели същата греда, топката се търкули по голлинията и беше уловена от вратаря. В добавените минути Браим Диас оформи крайното 1:3 с диагонален удар.