Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан ще трябва да вземе важни решения относно съдбата на играчите, които са преотстъпени в други отбори. Има футболисти, които в момента не са на „Сантиаго Бернабеу“, но преди това имаха доверието на Зизу и дори бяха част от титулярния му състав.

Такъв е случаят с Ашраф Хакими, който в момента е преотстъпен на Борусия Дортмунд. Зидан е този, който му даде първата възможност в професионалния футбол. Беше през миналия сезон, когато Хакими бе само на 18 години. Сега мароканският футболист е неизменен титуляр в състава на Люсиен Фавр. Ако Зидан реши да си върне Хакими, Реал Мадрид ще трябва да преговаря с Борусия Дортмунд за начина, по който ще компенсира германския клуб, защото в договора под наем има още една година, в която той трябва да играе на „Сигнал Идуна Парк“. Хакими може да смени Марсело в състава на Зизу.

Раул де Томас е друг футболист, който е много добре познат на Зидан. „Ще се върна в Реал Мадрид през юли“, потвърди нападателят преди две седмици. Зизу го познава от общата им работа във втория отбор на „кралете“. Раул де Томас и Зидан поддържат добри отношения. Това лято те отново ще се срещнат в предсезонната подготовка на отбора.

Друг футболист, който може да замени Марсело при положение, че бразилецът напусне Реал Мадрид е Тео Ернандес. Той е преотстъпен в Реал Сосиедад само за един сезон без опция за покупка от страна на баския клуб.

Зидан едва ли ще иска да върне Мартин Йодегаард на „Сантиаго Бернабеу“. Норвежкият футболист, който бе определян като голям талант се очертава да бъде продаден през следващото лято, а ако не се намери отбор, който да го купи, ще следва поредното преотстъпване.

Почти нищожни са шансовете на Матео Ковачич да се завърне на „Сантиаго Бернабеу“ при Зидан. Реал Мадрид при всички положения се очаква да изслуша всяко едно предложение за хърватина, за да го продаде.

Борха Майорал не успя да впечатли до този момент в престоя си в Леванте. Зизу знае неговите качества и е малко вероятно да му гласува ново доверие.

Оскар се очаква да бъде преотстъпен на друг отбор в Примера дивисион, където да може да натрупа повече игрово време.

Ситуацията с вратаря Лунин изглежда много любопитна. Малко вероятно е той да се завърне в Реал Мадрид при положение, че Зидан иска да налага своя син Люка.

Бъдещето на Хамес Родригес изглежда все по-вероятно да бъде обвързано за постоянно с Байерн Мюнхен. Германският клуб има възможност да откупи изцяло неговите права за сумата от 42 милиона евро. Колумбийският футболист не се разбира със Зидан и завръщането му в Мадрид изглежда невъзможно.

Лукас Силва е проблемът на Реал Мадрид. Зидан няма никакво намерение да разчита на него. „Кралете“ платиха 14 милиона евро за него през 2015 година. Той има договор с клуба до лятото на 2020 година. Много е вероятно Силва да се завърне за постоянно в Бразилия.