Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан се държа доста хладно с журналистите по време на традиционния си брифинг, след като бе засипан с въпроси относно вратаря Тибо Куртоа.

Френският специалист е поставен под напрежение, тъй като от началото на сезона тимът му не се представя никак убедително. Равенството 2:2 срещу Брюж в Шампионската лига през седмицата беше поредното доказателство, а сега централна тема стана смяната на вратаря Тибо Куртоа на почивката във въпросния мач. По-рано днес „белия балет” опита да тушира слуховете около случката с изявление, в което отрекоха белгийският страж да е претърпял паническо разстройство.

Именно множеството въпроси около случая и наличието на официална позиция изкараха Зидан от равновесие преди шампионатния мач срещу намиращия се на второ място в Ла Лига тим на Гранада. „Наясно сме със ситуацията, не сме толкова зле, колкото всички твърдят”, тросна се наставникът. „Това е Реал Мадрид и този факт няма да се промени, каквото и да кажа.”

„Първото полувреме срещу Брюж беше по вина на всички, не само на Тибо. Няма нужда да разискваме въпроса отново, трябва да мислим за следващия мач.”

„Незаменим ли? Никога не съм твърдял, че който и да е незамени. Нито Куртоа, нито който и да било. Няма нито един футболист, за който съм твърдял, че е незаменим. Винаги повтарям едно и също – имам 26-има играчи и разчитам на всички тях от началото до края на сезона.”

„Тук нямаме правото да допускаме грешки, нито една. Винаги се иска да си на ниво, да се представяш добре, да мечтаеш, да вкарваш голове, без да допускаш. Ще продължа да работя, както и играчите. Не можем да сторим нищо повече от това даваме максимума във всеки мач. След като в събота излизаме като първи в класирането срещу втория, значи не вършим нещата съвсем грешно”, добави Зидан.