Отборът на Реал Мадрид се наложи с 2:0 над Депортиво ла Коруня в мач от 23-я кръг на Ла Лига. „Кралете“ имаха превъзходство през всичките 90 минути на терена, но в някои епизоди гостите изравняваха играта. Попаденията за успеха бяха дело Иско и Карим Бензема.

С успеха „белите“ се върнаха на победния път, след като преди седмица претърпяха поражение от Атлетико с 0:4.

Реал Мадрид започна активно двубоя, като футболистите на Карло Анчелоти създадоха няколко положения. Първата по-сериозна опасност обаче дойде в 19-ата минута. Гарет Бейл стреля доста опасно, но стражът на Депортиво Фабрисио показа добър рефлекс и спаси.

Не след дълго обаче Реал излезе напред в резултата. След хубаво центриране от дясно към далечната греда, в наказателното поле на гостите настъпи разбъркване. Алваро Арбелоа игра с топката, след което тя попадна в дебнещия на границата на пеналта Иско, който се разписа с много ефектен удар за 1:0.

До края на първата част Реал продължи да доминира на терена, но така и не се стигна до друга съществена атака и съответно до нов гол.

След подновяване на играта през вторите 45 минути, футболистите на Реал продължиха да доминират, но не стигнаха до съществени опасности. Така до 73-ата минута, когато Кристиано Роналдо видя добре включилия се Карим Бензема, пусна пас към него в наказателното поле, а французинът с безкомпомисен удар се разписа за 2:0.

Карим Бензема

източник: Gulliver/Gettyimages

5 минути преди края на редовното време Карло Анчелоти замени Бензема, а Хесе се появи на терена и вля свежи сили.

В класирането Реал Мадрид е лидер с 57 точки, а Депортиво е 12-и с 24.