В средата на месец октомври Кристиано Роналдо реализира своя гол номер 700 в дългогодишната си кариера. Португалецът се разписа във вратата на Украйна след 973 мача, от които в 458 се е разписвал по веднъж. И всичко това за 17 години.

Нападателят на Ювентус вече има 701 попадения, а самият той разкри кое от тях е любимото му. За изненада на много фенове, голът, който е залегнал най-дълбоко в сърцето му е отбелязан с екипа на Реал Мадрид в Шампионската лига, именно срещу настоящия му клуб.

„Бих казал, че това е попадението срещу Ювентус. Години напред съм се опитвал да реализирам подобен гол. Може би е най-добрият в кариерата ми. Невероятен. Това попадение дълго ще остане в паметта ми”, сподели Кристиано Роналдо.

Въпросният гол е реализиран в четвъртфиналите на Шампионската лига през сезон 2017/18, когато Ювентус отстъпи с 0:3 на Реал Мадрид. След попадението дори феновете на Старата госпожа аплодираха португалеца. Роналдо вкара гола със задна ножица за 2:0 в мрежата на Джиджи Буфон, след като получи прекрасно центриране от Дани Карвахал.