Вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа изрази мнение, че  „белите“ имат сили да спечелят Шампионската лига за четвърта поредна година и общо 14-ти път в историята си. Белгиецът говори преди първия осминафинал в турнира на богатите срещу Аякс. Срещата е в сряда, 13 февруари, от 22:00 часа на „Йохан Кройф Арена“.

„Аз мисля, че е възможно Реал да спечели Шампионската лига за четвърта поредна година. Ако питате играчите на всеки тим кой е фаворит, почти всички ще кажат Реал Мадрид, защото имаме голям отбор“, каза Куртоа и допълни:

„Трябва да вървим стъпка по стъпка. Първо сме концентрирани за Аякс“.

Тибо Куртоа

източник: БГНЕС

„Аякс е много силен състав. Имат таланти като Де Лихт, Де Йонг. Знаят как да пипат топката, трябва внимаваме с тях“, отбеляза още белгиецът, присъединил се към „балета“ през лятото на 2018 година.

Куртоа мечтае за требъл с Реал Мадрид 

На осминафиналите на най-апетитната европейска клубна надпревара за първи път в употреба ще влезе ВАР. Помолен да коментира, Куртоа обясни:

„На мен лично ми харесва ВАР. Имаме добър опит от Световното. Там нещата се случиха много добре, тук все още не сме добре запознати с правилата. Ако ще е от полза за футбола, за да бъде по-справедлив, изглежда ми добре, въпреки че понякога може да не е в твоя полза“.

Реал Мадрид пристигна в Амстердам 

Рамос пред мач номер 600 с екипа на Реал