Тони Кроос стана поредният футболист, който се разграничи от идеята да се направи нова Европейска Суперлига. В подкаста на брат му – Феликс, халфът на Реал Мадрид – един от клубовете основатели на новия турнир, подчерта, че той е против създаването на нов турнир, като припомни, че играчите нямат никакъв глас, когато се взимат подобен тип решения.

„Играчите не сме тези, които решаваме тези неща. Ние не участваме при избора”, каза германският национал преди да атакува и УЕФА и ФИФА.

ВСИЧКИ НОВИНИ ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА СУПЕРЛИГА ВИЖТЕ ТУК

„Ние сме марионетки на двете футболни федерация. Ако имаше обединение и борд на играчите, нямаше да има Лига на нациите или Суперкупата на Испания да се играе в Саудитска Арабия, например”, подчерта Кроос.

„Тези надпревари се правят само за пари. Аз съм голям фен на това да оставим футбола така, както е, защото се намира на добър етап. Сега имаме Световно първенство, Европейско, Шампионска лига, други европейски турнири. Големите първенства са висококачествен продукт, а разликата между големите и малките клубове се скъсява все повече и повече”, завърши Кроос.