Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан отказа коментар по горещата тема със създаването на Суперлига, за чийто идеолог се счита президентът на Кралския клуб Флорентино Перес. Зидан даде прескосконференция преди утрешното гостуване на Кадис в Ла Лига, но не пожела да вземе отношение по темата с новия турнир.

"Това е въпрос към президента ни. Аз съм тук за мача. Всеки има свое мнение, но аз не искам да говоря по тази тема. Мога да кажа какво мисля за мача утре, за първенството, за Шампионска лига, останалото не е моя работа. Аз съм просто треньор", каза Зинедин Зидан. Французинът допълни, че в съблекалнята футболистите не обсъждат опасността отборът да бъде изхвърен от Шампионска лига заради заявеното участие в новия турнир Суперлига.

"Не обсъждаме подобни теми. Концентрирани сме единствено върху следващия мач", добави Зидан. Треньорът на Реал е категоричен, че тимът не се отказва от битката за титлата след разочароващото нулево равенство с Хетафе през изминалия уикенд, което остави тима на три точки зад лидера Атлетико Мадрид.

"Този сезон е по-кратък, само осем месеца и всичко може да се случи. Имаше слухове, че съм уволнен, че играчите ми не струват, но най-важното е, че още сме в играта и това ни харесва", каза Зидан. Той потвърди, че защитниците Рафаел Варан и Дани Карвахал са в групата за мача с Кадис, а извън състава остават Еден Азар, Серхио Рамос и Федерико Валверде.