Испанският вицешампион Реал Мадрид се интересува от полузащитника на Лестър Сити Уилфред Ндиди през идния януари, който може да напусне английския тим за около 52 милиона паунда. Нигерийският национал се превърна в ключов играч за „лисиците“, след като бе привлечен през януари 2017 година от белгийския Генк, като оттогава има 152 мача във Висшата лига.

Той беше взет като заместник на Н'Голо Канте, който се присъедини към Челси през лятото на 2016 година.

Съобщава се, че Реал Мадрид следи Ндиди в продължение на няколко години, но все още не са решили дали да са готови да дадат исканата от Лестър цена, която се равнява на 52 милиона паунда. Според „Fichajes“ наставникът на „кралете“ Карло Анчелоти не е доволен от формата на бразилския халф Каземиро до момента през този сезон и поради тази причина иска клубът да се обърне към Ндиди.

Реал обаче не е единственият, който се интересува от дефанзивният полузащитник, тъй като Пари Сен Жермен и Нюкасъл също следят нигириеца.

Договорът му изтича през лятото на 2024 година, след като подписа нов шестгодишен контракт с Лестър през 2018 година, според който взима по 75 000 паунда на седмица.