Голямата звезда на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски е поискал от агента си Пини Захави да му уреди трансфер в испанския колос Реал Мадрид през идното лято. 33-годишният нападател, че е стигнал максимума с екипа на „баварците“ и е време да опита ново предизвикателство в края на кариерата си, като приоритет за него е именно Реал, твърди „AS“.

Преди началото на сезона имаше информации, че полският национал е поискал още тогава трансфер, но тогава от уважение към шефовете на клуба реши да остане още година на „Алианц Арена“. Сега обаче той смята, че през следващото лято задължително трябва да си намери нов отбор.

Левандовски има договор с Байерн за още 18 месеца, така че и за клуба ще е добре да го продаде през лятото, за да не го изпусне без пари след година. Интерес към поляка има от Манчестър Сити, Ливърпул и Челси, но желанието на самия играч е да опита късмета си на „Сантиаго Бернабеу“.

Не е сигурно обаче дали в Реал ще искат да вземат именно Левандовски през лятото, макар че в последните години усилено се твърдеше, че „кралете“ постоянно следят нападателя. Президентът Флорентино Перес се смята, че има други две цели за подсилване на атаката си в лицето на Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен и Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд. При провал с привличането на някой от двамата, босът все пак може и да се обърне към Левандовски.

От началото на сезона полякът не спира с головете. Той има впечатляващите 25 попадения в 20 мача във всички турнири за „баварците“. Откакто бе привлечен на „Алианц Арена“ през 2014 година Лева има 319 гола в 349 мача.