Френският шампион Пари Сен Жермен Пари Сен Жермен се готви да отправи важно искане към своята звезда Килиан Мбапе. Това развитие идва на фона на разкритията от La Parisien, който в събота съобщи, че нападателят планира да напусне отбора и да премине в Реал Мадрид през лятото без пари.

Ръководството на ПСЖ е изразило сериозно недоволство от изтеклата информация за бъдещето на Мбапе и планира да поиска от играча да не обявява публично своето решение до края на сезона, твърди Diario Sport. Очаква се клубът да отправи официално искане към Мбапе с цел запазване на авторитета на отбора в този критичен момент.

В момента ПСЖ се бори на три фронта, включително Шампионската лига. Клубът е на мнение, че новините около Мбапе могат да подкопаят усилията им за спечелване на трофеи и да дестабилизират отбора през оставащите месеци от сезона.

Според Фабрицио Романо пък, Реал и Килиан Мбапе са в постоянен контакт, за да осъществят така чакания трансфер. Водят се преговори за заплатата му, потенциалния договор и други.