Реал Мадрид мина през иглани уши, за да спечели гостуването си на Кордоба в мач от 20-ия кръг на Примера дивисион. Момчетата на Карло Анчелоти победиха с 2:1, а победното попадение дойде в последните минути на срещата.

Двубоят започна повече от изненадващо, след като още в 1-ата минута Серхио Рамос игра с ръка в наказателното поле и от точката на дузпата Набил Джилас откри резултата в полза на домакините от Кордоба.

В 19-ата минута на двубоя Бебе имаше възможност да удвои резултата, но топката просвистя на метри от гредата. Две минути по-късно Касияс спаси удар на Бебе.

Едва в 25-ата минута Кристиано Роналдо стреля неточно по посока вратата на домакините. 

Реал Мадрид стигна до изравняването в 27-ата минута, когато Карим Бензема се оказа сам в наказателното поле след изпълнение на корнер и насочи топката точно под гредата.

През втората част също не липсваха интересни ситуации. В 55-ата минута Картабия се справи с опеката на Рамос, но изстрелът му не намери целта. В следващата минута Бебе не успя да излъже Касияс и да вкара нов гол за домакините.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА

В 68-ата минута Андоне от домакините нацели и гредата зад Касияс.

Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо не сдържа нервите си в 83-ата минута като удари съперник и получи червен картон, оставяйки съотборниците си в намален състав.

В 86-ата минута Картабия игра с ръка в наказателното поле и Реал получи дузпа, а футболистът на домакините получи втори жълт картон и напусна терена, да да прави компания на Роналдо извън терена.

Гарет Бейл застана зад топката и реализира победното попадение за "белия балет".

След успеха Реал си запази първото място с 48 точки.Кордоба е на 14-ото място с актив от 18 точки.