Зинедин Зидан не получава достатъчно признание за работата и успехите си като старши треньор в Реал Мадрид, заяви Гайска Мендиета преди реванша от 1/4-финалите на Шампионската лига срещу Ливърпул. Бившият халф добави, че недоумява как успехите на французина са смятани за късмет и защо Реал Мадрид е считан за аутсайдер в мача срещу англичаните.

"Колко пъти спечели той Шампионската лига? Четири! Това ми изглежда твърде късметлийско", пошегува се Мендиета в интервю за Goal.com.

"Всеки клуб в историята на футбола се е нуждаел от късмет в един или друг момент. Дори и самият Зидан е имал късмет като треньор. Ако погледнем обаче цялата му кариера до момента, той е адски успешен като треньор. Какво да кажем за Ел Класико от онзи ден? Той подготви отбора си тактически не само за да спре Барса, а и за да използва силните страни на играчите, с които разполага. Зидан прочете мача правилно и смените му бяха отлични. Той определено не получава признанието, което заслужава. Някои хора си мислят, че постиженията му са плод на късмет, но няма как да бъдеш толкова постоянен само по този начин. В момента той е един треньорите, които ми правят най-сериозно впечатление", допълва още той.

Мендиета добави, че Реал Мадрид не бива никога да бъде отписван в Шампионската лига, независимо дали води с два гола, или изостава с толкова.

"На тях им е в кръвта да печелят в този турнир. Липсват им някои футболисти, но пак ще намерят начин да се справят. Голяма заслуга има и Зидан, чийто отбор не се влияе от отсъствието на големи имена. Всичко е мотивация и тактическа подготовка", завърши Мендиета.