Легендарният бивш футболист на Реал Мадрид Предраг Миятович отново призова Винисиус Жуниор да промени поведението си на терена, след като бразилецът избегна червен картон в реванша от осминафиналите в Шампионската лига срещу РБ Лайпциг.

Бразилецът се разписа за Реал Мадрид при равенството 1:1, но предизвика вниманието с късмета да не остави тима си с човек по-малко точно преди попадението. Реал не впечатли с представянето си и продължи напред към четвъртфиналите с общ резултат 2:1.

"Единственото нещо, за което може да се хванем е класирането. За останалото - по-добре да изтрием всичко. Дори и анализирането на мача няма да извади нещо позитивно", заяви 55-годишният Миятович.

Той бе кристално ясен, че бразилецът Винисиус трябва да промени поведението си.

"Фланелката на Реал Мадрид не толерира подобно поведение. Вероятно друг отбор може, там може да кажат - ОК, но не и в Реал Мадрид", категоричен бе бившият югославски национал пред радио Cadena SER.

"Винисиус трябва да намери начин да се успокои. Ако не, той никога няма да стане легендарен играч, независимо хубавото, което прави, що се отнася до футбола. Винисиус е непредсказуем играч, което е добре, но въпросът е, че е непредсказуем за съотборниците си. Виждате, че съотборниците му се опитват да го успокояват все едно говорят с дете. Те също казват, дори без въпроси, че той трябва да промени отношението си, защото дразни противниците и дори собствените си съотборници", обясни Предраг Миятович.

Това е въпрос, който самият Винисиус Жуниор е коментирал в миналото, казвайки, че иска да бъде по-хладнокръвен, а треньорът Карло Анчелоти каза на нападателя да намали другите изяви извън футбола при няколко случая. /БТА