Еден Азар е изправен пред дилемата сега или никога да разкрие пълния си потенциал в Реал Мадрид. Белгиецът пристигна на "Бернабеу" със статута на огромна звезда, но записа повече от разочароващи две години в Мадрид. 

Легендата на "кралския клуб" Фернандо Мориентес се съмнява в способността на Азар да остави следа в испанския гранд.

"Мадрид трябва да бъде много търпелив с подобен тип футболист", заяви Мориентес, който е печелил Шампионската лига три пъти с Реал. 

"Познаваме Азар много добре, но може би е време Реал да вземе решение. Тази година ще бъде ключова за него, той е принуден да демонстрира какво може. Чакаха го две години да достигне топ ниво, така че сега феновете и всички в клуба очакват той да е на ниво. А той не стартира по най-добрия начин." 

"Да, Азар бе много добър в Челси, но Реал не може да чака повече. Жалко е, когато играчи пропускат важни мачове заради контузии. Не става въпрос само за Азар. Това влияе и на психиката на играчите, така че няма да му е лесно. В подобни отбори се иска моментален резултат, добро представяне всеки уикенд, победа след победа. Той струва доста пари на клуба и е нормално всеки да има очаквания. Мисля, че той осъзнава тази отговорност и това напрежение", допълни легендата. 

Самият Азар наскоро отвърна на критиките: "Подписах с Реал за пет сезона. Първите два не бяха добри, контузиите не ми помогнаха особено, но имам още три години да се докажа. Надявам се, че ще се случи. Мечтая си за това да стана сутрин и да се чувствам прекрасно на тренировъчното игрище."