Отборът на Реал Мадрид пропусна страхотна възможност да изпревари Барселона и да заеме първото място във временното класиране на Примера дивисион. По-рано днес „каталунците” катастрофираха при визитата си на Леванте, губейки с 1:3.

„Кралете” обаче не успяха да се възползват от този подарък и на свой ред направиха грешна стъпка при домакинството си на Бетис. Тимът на Зинедин Зидан стигна само до 0:0, а със спечелената точка „белите” събраха актив от 22 точки – толкова колкото има и лидера Барселона.

Мачът започна отлично за Реал, които успяха да вкарат още в 8-ата минута чрез Еден Азар, но след използването на ВАР, голът бе отменен. Белгиецът бе в много тънка засада, която обаче бе отчетена от системата за видеоарбитраж.

В 22-ата минута Набил Фекир бе много близо до това да изненада домакините, но ударът му профучава покрай десния стълб на вратата.

До края на първото полувреме на терена не се случи нищо интересно и логично завърши без реални голови положения пред двете врати.

В началото на втората част домакините имаха сериозни претенции за дузпа, след като Ферланд Менди бе съборен в наказателното поле, но реферът не посочи бялата точка.

В заключителните минути на срещата бранител на Бетис игра с ръка в пеналта, но 11-метров наказателен удар отново не бе отсъден. Този път обаче се наложи на рефера да преразгледа положението с ВАР, което само потвърди първоначалното му решение.

Така Реал пропусна отличен шанс да изпревари Барса на върха и остава на втора позиция с равен брой точки с лидера.