Наставникът на Реал Мадрид Сантиаго Солари говори преди дербито на Мадрид срещи Атлетико на "Уанда Метрополитано". Основната тема на пресконференцията отново бе халфът Иско Аларкон, който продължава да бъде твърда резерва в тима. 

Реал и Атлетико са разделяни от 2 точки. "Белите" са 3-ти с 42 точки, докато "дюшекчиите" са 2-ри с 44 т.

"Първо, искам да изкажа своите съболезнования на близките на Емилиано Сала, както и на близките загиналите по време на трагедията в Бразилия", започна Солари.

"Работим всеки ден, за да подобряваме отбора. Играчите се подготвят много сериозно за всеки мач. Мората? Уважението към съперника не се изразява в радостта при голове. Няма проблем да се зарадва", добави Солари.

"Иско напусна тренировката заради болки в гърба. Ще преценим за него по-късно. Относно това, че той е резерва и неговите думи към Рубен де ла Ред мога да кажа - всеки футболист трябва да се готви на 100%, за да може да помага на отбора. В момента отборът е добре и се готви, така че да може да доминира над всеки мач", каза още наставникът.

"Винисиус е афектиран от случилото се с Фламенго. Това е неговият дом, нормално е. Това са много тържни новини за всички. Изпращаме нашите съболезнования за семействата на засегнатите".

"Какви са приликите и разликите между мен и Симоне? Сравненията не са подходящи. Уважавам го. Той бе мой съотборник в националния отбор на Аржентина, както и треньор в Сан Лоренсо. Беше прекрасен опит да се състезаваме един до друг. Със сигурност този мач ще бъде много хубав. Нещото, което ни свързва е, че обичаме да се състезаваме", заяви още Солари.

"Бейл и Асенсио? И двамата могат да дадат много. Радваме се, че и двамата се върнаха след контузии".

"Възможно е да има умора след Ел Класико, но отборът в момента се чувства добре и е наслада да гледаш играчите не само как играят, а и как тренират. Когато всички действат на максимума на възможностите си - с желание, агресия и мотивация, така тренировките и мачовете са наслада", завърши Солари.