Преди сблъсъка на два от бившите си отбори - Аякс и Реал Мадрид, в Шампионската лига холандецът Кларънс Зеедорф сподели, че "белите" имат специална връзка с тази надпревара.

Реал е носител на трофея рекордните 13 пъти, както и в последните три поредни години. Самият Зеедорф е носител на 4 трофея в най-ценната клубна надпревара - с Аякс (1995 г.), Реал Мадрид (1998 г.) и Милан (2003 и 2007 г.).

"Реал Мадрид е фаворит в този сблъсък, тъй като са те са шампиони в момента. Имат огромен опит в тази надпревара. Но това не означава на 100%, че ще спечелят. За Реал Шампионската лига винаги е било специално място, специална територия", заяви холандецът.

"Когато вдигнах първата си Шампионска лига, бях на 19 години - с Аякс. Тогава бях в един отбор с моя идол от детството си - Франк Рийкард. Милиони хора ни чакаха да се завърнем в Амстердам тогава. Не успях след това да спя цяла седмица", добави той.

"Купата с Реал също бе специална. Бяхме състав от "гладни" за успехи момчета. Имахме изключителна мотивация. След 32 години отново върнахме купата в Мадрид", каза легендата на европейския футбол.

Аякс приема Реал Мадрид в сряда вечер на стадион "Йохан Кройф Арена" в първи осминафинал в Шампионската лига.