Ръководството на Реал Мадрид планира да сключи договор с охранителна фирма след инцидента с грабежа в дома на полузащитника Каземиро, информира El Chiringuito.

Според източника, ръководството на кралския клуб е недоволно от случилото се и се притеснява, че футболистите стават жертва на подобни посегателства.

С цел да се намали количеството на инцидентите, в Реал Мадрид са решили да се договорят с охранителна фирма, която ще постави сигнални уредби в домовете на играчите.

Представителите на клуба са провели среща с всички играчи от първия отбор и са ги помолили да не публикуват повече снимки, на които се вижда интериорът или плановете на домовете им, за да не провокират крадците.

Преди няколко дни стана ясно, че докато 27-годишният бразилец е бил на терена, в дома му са проникнали крадци. Във времето на грабежа в къщата са били съпругата и дъщерята на футболиста, но те не са пострадали.

Случаят с обира на Каземиро не е първият. По-рано стана ясно, че са били ограбени домовете на Зинедин Зидан и Иско. През юни жертва на кражба стана и Лукас Васкес.