Крилото на Реал Мадрид Гарет Бейл продължава настойчиво да отхвърля една след друга пристигащите за него оферти. Според телевизионното шоу „Ел Чирингито” най-скорошното предложение до уелсеца е долетяло от Китай и условията са били наистина впечатляващи, ала той отново е бил категоричен в желанието си да остане на „Сантиаго Бернабеу”.

Навършващият след дни 30 години играч не попада в плановете на наставника Зинедин Зидан и французинът ясно му го показа към края на миналия сезон, като в немалък брой поредни мачове го оставяше неизползвана резерва. Изглежда обаче, че Реал няма да се отърве толкова лесно от някогашната си рекордна покупка, а и агентът на Бейл неведнъж дотук подчерта, че няма никакъв шанс клиентът му да си тръгне това лято.

Бейл има договор с „лос бланкос” до юни 2022 година и се говори, че би напуснал Испания само ако друг тим му предложи абсолютна същата заплата, която той прибира в Реал. „Ел Чирингито” твърди, че китайският отбор – останал неназован – е бил готов да удвои заплатата на уелсеца само и само за да го привлече. Футболистът обаче отказал с мотива, че все още иска да бъде част от топ 5 първенствата в Европа.