Пари Сен Жермен възнамерява да предложи приблизително 150 милиона евро на Реал Мадрид за защитника Рафаел Варан, съобщава „Le10sport“.

Според информацията, президентът на ПСЖ Насер Ал-Келайфи е решен да се възползва от възможността и да привлече Варан на „Парк де Пренс“.

Самият Варан планира да смени клубната принадлежност през лятото, тъй като е силно разочарован от слабия сезон на "кралете".

Варан е в много близки отношения с новия треньор Зинедин Зидан, но е сметнал за добре да смени клуба и обстановката, тъй като вижда, че нещата на "Бернабеу" изобщо не вървят във възходяща посока. Освен това той е на мнение, че му трябва по-голяма конкуренция, тъй като с оглед на липсата на такава му е прекалено комфортно в "кралския клуб".

В същото време Реал Мадрид не планира да се разделя със световния шампион, а освобождаващата клауза, която е записана в неговия договор възлиза на 500 милиона евро. „Кралете“ ще се разделят с него само в случай, че получат сумата, заложена в клаузата му за откупуване.

Ръководните фактори в испанския клуб не са впечатлени от желанието на Варан да напусне.

Рафаел Варан има договор с Реал Мадрид до лятото на 2022 година.

И все пак подобна оферта на стойност 150 милиона евро може да убеди Реал Мадрид да продаде Варан на ПСЖ.

Шампионът на Франция със сигурност ще направи опит да привлече 25-годишния футболист.