Отборът на Челси е изправен пред битка с Пари Сен Жермен и Реал Мадрид в опита си да привлече защитника на Интер Милан Шкриниар. Договорът на словашкия национал изтича в края на сезона, а 27-годишният футболист вече е един от най-желаните свободни агенти, налични през следващото лято.

Смята се, че английските Манчестър Сити и Тотнъм също наблюдават ситуацията с бранителя. Сега обаче „Calcio Mercato“ твърди, че и ПСЖ, и Реал Мадрид също искат Шкриниар.

Той отдавна беше в радара на Челси и беше свързван с трансфер на „Стамфорд Бридж“ през целия летен прозорец. Вместо това „сините“ избраха да привлекат Уесли Фофана от Лестър Сити. Въпреки това, лондончани все още са в търсене на подкрепления в защита под ръководството на новия мениджър Греъм Потър.

А възможността да вземат Шкриниар без пари го прави топ цел за тима от западен Лондон. Пари Сен Жермен също го искаше през лятото, но италианският гранд отхвърли тяхното предложение, което се твърди, че е било на стойност от 43 милиона паунда.

Освен ако „нерадзурите“ не успеят да убедят словака да подпише нов договор, те са изправени пред перспективата да го загубят без пари. Още повече, че той ще бъде свободен да преговаря с тимове извън Италия от месец януари догодина.

Шкиринар играе на „Джузепе Меаца“ от 2017-а година и е записал 223 мача за клуба. Той изигра важна роля в отбора, който спечели титлата в Серия А през сезон 2020/2021 под ръководството на настоящия мениджър на Тотнъм Антонио Конте.