Отборите на Лил и Реал Мадрид играят при резултат 1:0 във втори мач за двата тима от основната фаза на Шампионска лига. Джонатан Дейвид се разписа за Лил в продължението на първото полувреме от дузпа. 

Срещата е тази вечер от 22:00 часа и ще я проследим на живо в Gong.bg.

В първия кръг Реал се наложи с 3:1 над Щутгарт у дома, докато Лил загуби визитата си на Спортинг с 0:2.

--

Първата добра възможност за гол в мача се разкри пред гостите от Реал в 6-ата минута. Винисиус Жуниор излезе на стрелкова позиция и отправи хубав удар, който обаче не затрудни стража на домакините.

Определено „кралския” клуб започна по-добре мача, като се опитваше да владее топката в по-големи периоди и да диктува темпото на терена.

Следващият шанс се разкри пред Джуд Белингам, чийто удар обаче бе избит в ъглов удар. 

Въпреки териториалното предимство за гостите, играчите на Лил стигнаха до златен шанс в средата на първото полувреме, но стражът на гостите Андрий Лулин се справи блестящо.  Централният нападател на Лил получи великолепен пас на далечната греда и стреля с глава, но вратарят на Реал бе на мястото си и реагира отлично, спасявайки сигурен гол.

В продължението на първата част дойде и ключовият момент в срещата. Едуардо Камавинга имаше нещастието да играе с ръка в собственото си наказателно поле, а за главния рефер не остана нищо друго освен да посочи бялата точка, след като получи сигнал от ВАР.

Зад топката застана именно Джонатан Дейвид, който бе безпогрешен и даде преднина на своите в много важен момент. 

BGNES
16 снимки

Въпреки че изоставаше в резултата, тимът на гостите не успя да осъществи нужния натиск в началото на втората част, за да промени статуквото на терена. Дори напротив, домакините пропуснаха хубава възможност десетина минути след подновяването на играта, като Жегрова стреля добре, но не намери целта зад Лулин.

Карло Анчелоти пробва да промени случващото се на терена, пускайки в игра „тежката артилерия” в лицето на Килиан Мбапе и Лука Модрич още преди да е изтекъл и един час игра. Те замениха съответно Ендрик и Едер Милитао. 

LIVE • ЛИЛ – РЕАЛ 1:0

1:0 Дейвид 45'

Стадион: „Пиер Мороа”

Рефер: Маурицио Мариани (Италия)

Лил: 30 Шавалие, 22 Сантос, 18 Диаките, 4 Рибейро, 5 Гудмундсон, 20 Бакер, 32 Буади, 21 Андре, 10 Кабейя, 23 Жегрова, 9 Дейвид

Старши треньор: Бруно Женесио

Реал М: 13 Лунин, 2 Карвахал, 3 Милитао, 22 Рюдигер, 23 Менди, 6 Камавинга, 14 Чуамени, 8 Валверде, 5 Белингам, 7 Винисиус, 16 Ендрик

Старши треньор: Карло Анчелоти