Старши треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, изрази мнението на колегата си начело на Рома - Жозе Моуриньо, който се призова италианския специалист да остане на „Лос бланкос“. Анчелоти увери, че все още не мисли за своето бъдеще въпреки слуховете, че той ще поеме националния тим на Бразилия след края на сезона.

„Да, чух думите на Моуриньо. Аз пък съм моуринист. С него имаме добри взаимоотношения. Аз съм моуринист и романист, защото съм бил капитан на Рома и имам фантастични спомени от периода ми в клуба. Затова съм моуринист и романист. Изказването му, че само луд човек би си тръгнал сам от Реал Мадрид? Това е негов възглед, но съм доста съгласен (смее се – б.р.). Чувствам се много добре в Реал Мадрид. В бъдеще ще се случи това, което трябва да се случи. Не бързам за никъде. Много съм доволен, както и доста концентриран върху предстоящите ни мачове”, заяви той пред DSports.

Италианецът също така разкри разковничето на убедителното представяне на Реал от началото на сезона насам и разкритикува натоварения календар, изработван от футболните организации.

„Ключовото е да разполагаш с добри играчи, както и с мотивиран състав с добра атмосфера, където всички са убедени, че могат да допринесат. Някои играят повече, други по-малко. Засега се справяме добре въпреки трудностите, които имаме заради множеството контузии, най-вече продължителните такива. Отборът обаче издържа, като всеки имаше своите роля и принос“.

„Календарът е неустойчив. За съжаление, не сме ние тези, които го определят. Това го правят УЕФА, ФИФА и Ла Лига. Трябва да си дадат сметка за това, което се случва в момента. В бъдеще няма да се подобрят нещата, а ще се влошат, защото предстоят нови формати на Световното клубно първенство и Шампионската лига с повече мачове. Така че тези организации трябва да си дадат сметка за това. Един силен синдикат на футболистите би могъл да промени нещата. Най-важната част от футбола са играчите. Когато отсъстват най-важните играчи, липсва и част от спектакъла. Най-важните футболисти са тези, които правят разликата по отношение на зрелището. Хората искат да гледат най-големите играчи”, добави Анчелоти.